Business Opportunities

Εδώ, μπορείτε να βρείτε επιχειρηματικές, εμπορικές, αναπτυξιακές και επενδυτικές προτάσεις τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, καθώς και σχετική αρθρογραφία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

Πέντε κορυφαίες συμβουλές για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση

  1. Business Opportunities
  2. »
  3. Πέντε κορυφαίες συμβουλές για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση

Από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον

  1. Ακούστε περισσότερα από όσα λέτε

Έχουμε δύο αυτιά και ένα στόμα, η χρήση τους αναλογικά δεν είναι κακή ιδέα!

Για να είσαι καλός ηγέτης πρέπει να είσαι ένας καλός ακροατής. Οι λαμπρές ιδέες μπορούν να προέρχονται από τα πιο απίθανα μέρη, οπότε θα πρέπει πάντα να κρατάτε τα αυτιά σας ανοιχτά για μερικές έξυπνες συμβουλές. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ακολουθείτε διαδικτυακά σχόλια τόσο στενά όσο οι σημειώσεις των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, ή ζητάτε από το προσωπικό της πρώτης γραμμής τις απόψεις τους τόσο συχνά όσο και οι CEOs. Βγείτε μπροστά, ακούστε τους ανθρώπους, τραβήξτε τους και μάθετε από αυτούς.

  1. Να είστε απλοί

Πρέπει να κάνετε κάτι ριζικά διαφορετικό για να ξεχωρίσετε στην επιχείρηση. Αλλά κανείς δεν είπε ποτέ ότι το διαφορετικό πρέπει να είναι περίπλοκο. Υπάρχουν χιλιάδες απλές επιχειρηματικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, που απλά περιμένουν την λύση τους σαν το “next big thing” της επιχείρησης. Διατηρήστε την προσοχή σας στην καινοτομία, αλλά μην προσπαθήσετε να ανακαλύψετε ξανά τον τροχό. Μια απλή αλλαγή προς το καλύτερο είναι πολύ πιο αποτελεσματική από πέντε περίπλοκες αλλαγές.

  1. Υπερηφανευτείτε για τη δουλειά σας

Την περασμένη εβδομάδα απολάμβανα την αγαπημένη μου βραδιά της χρονιάς, τα βραβεία Virgin Stars of the Year, όπου τιμήσαμε μερικούς από εκείνους τους ανθρώπους που είχαν εξαιρετική επίδοση στα καθήκοντά τους προς την Virgin world. Με τόσες πολλές διαφορετικές εταιρείες, εθνικότητες και προσωπικότητες που εκπροσωπούνται κάτω από μια στέγη, ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι κοινές δεξιότητες έχουν όλοι. Ήταν υπερήφανοι τόσο για την δουλειά τους όσο και για την εταιρεία που εκπροσωπούν. Να θυμάστε ότι το προσωπικό σας είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της εταιρείας σας και την υποστήριξή τους να αισθάνονται υπερήφανοι για την δουλειά τους, θα την αντιληφθείτε στο πως αυτοί εξυπηρετούν τους πελάτες σας.

  1. Διασκεδάστε το, και η επιτυχία θα ακολουθήσει

Εάν δεν το διασκεδάζετε, κάνετε λάθος. Εάν αισθάνεστε ότι το να πηγαίνετε κάθε πρωί στην δουλειά σας είναι αγγαρεία, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Εάν περνάτε καλά, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να δημιουργηθεί μια θετική, καινοτόμος ατμόσφαιρα και η επιχείρησή σας να αναπτυχθεί. Ένα χαμόγελο και ένα αστείο μπορούν να δώσουν καλύτερα αποτελέσματα και γρήγορα δείτε την «φωτεινή» πλευρά της ζωής.

  1. Ανασύνταξη, και πάμε πάλι

Εάν είστε επιχειρηματίας και η πρώτη σας απόπειρα δεν είναι επιτυχής, καλώς ήλθατε στο κλαμπ! Κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας έχει βιώσει μερικές αποτυχίες στην διαδρομή του, το σημαντικό είναι πώς μαθαίνετε από αυτές. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να απογοητευτεί από αναποδιές. Πάρτε λίγο χρόνο και με καθαρό μυαλό δείτε τι πήγε στραβά. Μετά, δείτε και τα καλά, επισημάνετε τις απαραίτητες βελτιώσεις, ανασυνταχθείτε και ξεκινήστε πάλι!

Σχετική Υπηρεσία από Συμβουλευτική διοίκησης:
  • Performance management

Διαβάστε ακόμη

Total Business Transformation Digital Conference

  Το μέλλον δεν έρχεται μόνο του, το μέλλον το προκαλούμε! Μετά από μια μεγάλη χρονικά περίοδο τεχνολογικών επιτευγμάτων, βλέπουμε ότι η εφαρμογή τους στην καθημερινότητα [...]

Οι καταιγιστικές αλλαγές που θα μεταμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας επιχειρήσεων και εργαζομένων

Η πανδημία COVID-19, επηρέασε την παγκόσμια οικονομία με πρωτοφανείς τρόπους, αναγκάζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι πρέπει πλέον να οραματιστούν ένα διαφορετικό μέλλον. [...]
Μενού