Business Opportunities

Εδώ, μπορείτε να βρείτε επιχειρηματικές, εμπορικές, αναπτυξιακές και επενδυτικές προτάσεις τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, καθώς και σχετική αρθρογραφία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

ZalaZONE – Η Ουγγαρία μας “οδηγεί” στο μέλλον της Αυτοκίνησης και των Έξυπνων πόλεων

  1. Business Opportunities
  2. »
  3. ZalaZONE – Η Ουγγαρία μας “οδηγεί” στο μέλλον της Αυτοκίνησης και των Έξυπνων πόλεων

ZalaZONE

Η Ουγγρική πόλη Zalaegerszeg που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Zala, νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, τα τελευταία  χρόνια αποτελεί το “πράσινο” επίκεντρο ενός φιλόδοξου τεχνολογικού σχεδίου με σημεία αναφοράς την Κινητικότητα, και τα Ηλεκτρικά και Αυτόνομα οχήματα.

Το ZalaΖΟΝΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα project ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη, που περιλαμβάνει πίστες ελέγχου και εγκαταστάσεις εργαστηριακών δοκιμών, με συνδυαστική χρήση της υψηλής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, επιτρέποντας τις δοκιμές ηλεκτρικών, συμβατικών ή αυτόνομων οχημάτων σε πολλαπλά επίπεδα, από πρωτότυπες δοκιμές έως ανάπτυξη τελικών προϊόντων, ενώπαράλληλα παρέχει ειδικά διαμορφωμένεςοδούς και αυτοκινητόδρομο, πολλών χιλιομέτρων, για χρήση ως driving testing-zones. Το ZalaΖΟΝΕ δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή και τη στήριξη μεγάλων εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας (Almotive, Bosch, AVL, Continental), των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής (Ericsson, Huawei, Nokia, Oracle, Siemens, Vodafone) και με παράλληλη συμμετοχή του Πολυτεχνείου της Βουδαπέστης και των Πανεπιστημίων Pannonia και SzéchenyiIstvány.

ZalaZONE: Η Ουγγαρία δημιουργεί το μέλλον των έξυπνων πόλεων και της αυτοκίνησης

 

Οι υποδομές του ZalaZONE παρέχουν μοναδικές εγκαταστάσεις πλήρους εμβέλειας για αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα, με μια σειρά από δυναμικές πλατφόρμες οδήγησης με ειδική ποιότητα ασφάλτου που είναι κατάλληλες για δοκιμές ταχύτητας, φρεναρίσματος, απότομων στροφών και κλίσεων, ενώ παράλληλα υπάρχουν και μονάδες δοκιμών για αυτόνομα οχήματα. Η πρώτη φάση της δοκιμαστικής διαδρομής του ZalaΖΟΝΕ ολοκληρώθηκε το 2019 και είναι κατάλληλη για δοκιμή συμβατικών αυτοκινήτων και αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Το κομμάτι θα συνδεθεί με τον νέο “έξυπνο” αυτοκινητόδρομο M76, ενώ η τελική μορφή των υποδομών του ZalaZONE θα έχουν ολοκληρωθεί το 2022.

Μέσα στο ZalaZONE έχει δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη περιοχή Smart City με δίκτυο 5G που προσμοιάζει με κανονική πόλη και παρέχει ρεαλιστικές συνθήκες κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας δυναμικά στοιχεία περιβάλλοντος, κίνησης, μηχανής και οχήματος. Η ζώνη Smart City του ZalaZONE αποτελεί σημείο έλξης για εταιρείες από όλο των κόσμο καθώς προσφέρει το ιδανικό IoT περιβάλλον τόσο για incubation όσο και για την ανάπτυξη των λύσεων τους.

Η λειτουργία του ZalaZONE στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: τις εφαρμογές Αυτοκινητοβιομηχανίας  (δοκιμές και έλεγχοι σε Ηλεκτρικά & Αυτόνομα οχήματα), την δομή Smart City ( δοκιμές & τελικές IoT λύσεις), και στο Ερευνητικό έργο. Το ZalaZONE αποτελεί Πανεπιστημιακό Κέντρο Ερευνών και συνεργάζεται με ευρύ δίκτυο Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων για μελέτες πάνω στην Ηλεκτροκίνηση και τα Αυτόνομα οχήματα.   Με τον τρόπο αυτό οι ιδέες που αναπτύσσονται στο Ερευνητικό κέντρο, στη συνέχεια δοκιμάζονται στο ρεαλιστικό περιβάλλον (ζώνη SmartCity) και καταλήγουν σε πραγματικές εμπορικές λύσεις της Αυτοκινητοβιομηχανίας ή των Smart City εφαρμογών.
ZalaZone-3

Η σύμπραξη των νέων Τεχνολογιών, της Πανεπιστημιακής Έρευνας και της εμπορικής κοινότητας του ZalaZONE πρωτοστατεί στην Ευρώπη. Ανοίγει το δρόμο για νέες συνεργασίες και καινούργια εγχειρήματα. Τώρα που η πράσινη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και οι εφαρμογές Smart City κινητοποιούν και την ελληνική οικονομία, η πρωτοβουλία του ZalaZONE της γειτονικής Ουγγαρίας προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες συνεργειών με Ελληνικές εταιρείες και φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες στο Link

Το παρόν άρθρο του Business Grove δημοσιεύτηκε στο Capital στις 17/11/2020

Διαβάστε ακόμη

Μενού