Business Opportunities

Εδώ, μπορείτε να βρείτε επιχειρηματικές, εμπορικές, αναπτυξιακές και επενδυτικές προτάσεις τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, καθώς και σχετική αρθρογραφία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

Ιδέες για Έξυπνη Κινητικότητα μέσα στις Smart City

  1. Business Opportunities
  2. »
  3. Ιδέες για Έξυπνη Κινητικότητα μέσα στις Smart City

Ιδέες για Έξυπνη Κινητικότητα μέσα στη Smart City

Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι Έξυπνες πόλεις (Smart City) είναι αυτές που θέτουν τα θεμέλια για την ευημερία μιας περιοχής.  Μέσω των έξυπνων υποδομών, όλες οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από την καινοτομία και την πρόοδο που ενέχει μια πόλη που τροφοδοτείται και συνδέεται με δεδομένα. Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Frost & Sullivan, οι παγκόσμιες δαπάνες για τεχνολογίες έξυπνης πόλης και έξυπνης κινητικότητας  αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 23% έως το 2025, ενώ πολλές είναι οι πόλεις που έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με έξυπνες υποδομές ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης, ενώ ακόμα περισσότερες είναι αυτές που ετοιμάζονται για ένα πιο «έξυπνο», «πράσινο» και «ανθεκτικό» μέλλον μετακίνησης.

 

Η Ουγγαρία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία οικοσυστήματα καινοτομίας που αναπτύσσουν έξυπνες υποδομές Smart City, έχοντας επενδύσει τεράστια ποσά τις τελευταίες δεκαετίες για την ανάπτυξή τους. Οι ουγγρικές επιχειρήσεις προσφέρουν πρωτοποριακές και καινοτόμες λύσεις, που απαντούν στις τεχνικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις που περιλαμβάνει η ανάπτυξη της έξυπνης κινητικότητας σε ένα Smart City περιβάλλον. Διαβάστε μερικές Ουγγρικές λύσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το ξεκίνημα για μια νέα αρχή στην έξυπνη μετακίνηση και διαχείριση της αστικής κυκλοφορίας.

 

SMART MOBILITY ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

 

Έξυπνη Κινητικότητα - Ηλεκτροκίνηση

 

Η έξυπνη κινητικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα αυτού που ονομάζουμε Smart City και τα άμεσα οφέλη της είναι πολλά και άμεσα συνδεόμενα με την καθημερινή ζωή. Η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση και οι έξυπνες υποδομές όχι μόνο αυξάνουν την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής μας, αλλά ανοίγουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Το ουγγρικό Κέντρο έξυπνης κινητικότητας ZalaZONE, περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρικά και αυτόνομα προγράμματα οδήγησης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών ελέγχου και των εργαστηριακών δοκιμών, με συνδυασμένη χρήση υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

 

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας γύρω από αυτήν μπορεί να έχει πολλούς υποτομείς, όπως για παράδειγμα τους ηλεκτρικούς φορτιστές και τις εφαρμογές γύρω από τη φόρτιση αυτοκινήτων. Ουγγρικές εταιρείες όπως η Evopro παρέχουν ολοκληρωμένους σταθμούς φόρτισης για γρήγορη φόρτιση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και οχημάτα (ικανότητα φόρτιση έως 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά) και αντιστοίχως η εταιρεία Grape Solutions που ανέπτυξε μια εφαρμογή για κινητά σχετική με τους σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων με δυνατότητα αυτόματης online πληρωμής και έκδοσης παραστατικού, εφαρμογή που χρησιμοποιείται ήδη από τη Νο1 Ουγγρική εταιρεία ηλεκτρικής  φόρτισης αυτοκινήτων και οχημάτων με περισσότερους από 4,8 εκ χρήστες.

 

Διαχείριση κυκλοφορίας - Smart Traffic Management – Smart Parking

Διαχείριση κυκλοφορίας - Smart Traffic Management – Smart Parking

 

Οι Smart Traffic Management λύσεις (Διαχείριση κυκλοφορίας) αναπτύσσονται ραγδαία και η Ουγγαρία έχει να προτείνει έξυπνες υποδομές όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών και τοπικών μεταφορών της εταιρείας Delta Group που περιλαμβάνει έλεγχο κυκλοφορίας, σύστημα πληροφοριών επιβατών, on-board passenger πληροφοριακά συστήματα, διαχείριση κυκλοφορίας, έξυπνες λύσεις εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων. Αντίστοιχα, στην εταιρεία Asura έχουν αναπτύξει LPR (License-Plate-Recognition) συστήματα με εφαρμογές αναγνώρισης οχημάτων και έξυπνες υποδομές με ανιχνευτές βασισμένους στην Τεχνητή Νοημοσύνη είτε για εφαρμογές Smart parking είτε για τη διαχείριση κυκλοφορίας. Ολοκληρωμένες λύσεις για Smart Parking αναπτύσσει και η εταιρεία Makesense προσφέροντας λύσεις σχετικές με τη διαθεσιμότητα parking μέσα στην πόλη, κατάλληλο για χρήση σε δημόσιους δρόμους, σταθμούς parking και με αφορμή την ηλεκτροκίνηση και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχει εφαρμογή και σε σταθμούς για φόρτιση αυτοκινήτων.

Πολλές είναι και οι ουγγρικές Startup που έχουν αναπτύξει ευφυείς εφαρμογές αυτοματισμού στην έξυπνη μετακίνηση, όπως η Rollet που δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητά που περιλαμβάνει έναν αυτοματοποιημένο τρόπο πληρωμής τελών στάθμευσης Smart parking , χρησιμοποιώντας δεδομένα όπως ο αριθμός καταχώρισης του αυτοκινήτου και ο αριθμός της πιστωτικής κάρτας, με συστήματα ταυτοποίησης στους χώρους στάθμευσης. Αντίστοιχα, η startup Gapidea έχει αναπτύξει συστήματα προστασίας Mobility Automation όπως η «έξυπνη» προστασία πυλών  IGP (Intelligent Gate Project)  που έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί τον οδηγό εάν το ύψος του οχήματος είναι μεγαλύτερο από το ύψος της πύλης,  χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερήχων για την ανίχνευση αντικειμένων προειδοποιώντας τον χειριστή με σήματα φωτός και ήχου.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με λύσεις Smart City and Mobility Automation, επιχειρηματικές ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και χρηματοδοτική υποστήριξη των αναπτυξιακών πλάνων σας.

hepa LOGO

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 12, Αθήνα 10 674

T: +30 210 7220150-151 · F: +30 210 7220152 

e-mail:  info@alx.com.gr

website:  www.alx.com.gr

 

 

Διαβάστε ακόμη

Μενού