Business Opportunities

Εδώ, μπορείτε να βρείτε επιχειρηματικές, εμπορικές, αναπτυξιακές και επενδυτικές προτάσεις τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, καθώς και σχετική αρθρογραφία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

Υπάρχει χώρος στην αγορά και για εμένα?

  1. Business Opportunities
  2. »
  3. Υπάρχει χώρος στην αγορά και για εμένα?

Η πρωτοβουλία ίδρυσης μια επιχείρησης είναι πολύ ελκυστική σαν ιδέα, πόσο μάλλον σαν υλοποίηση. Υπάρχουν όμως οι συνθήκες που θα μου εξασφαλίσουν βιωσιμότητα, ή τουλάχιστον, έχω βαδίσει τα απαραίτητα βήματα που θα μου δείξουν αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για αυτό?

Ανεξάρτητα από το τομέα που δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας, υπάρχουν μερικές κατευθυντήριες γραμμές που μπορούν να βοηθήσουν κάθε επιχειρηματία να καθορίσει εάν υπάρχει χώρος στην αγορά για τις επιχειρηματικές του ιδέες.

  1. Απλά, Χαρούμενα, γρήγορα

Οι καινοτομίες μειώνουν την πολυπλοκότητα στη ζωή μας, αυξάνουν την ευτυχία μας και μας κάνουν να κερδίζουμε χρόνο. Εάν η επιχειρηματική ιδέα σας κάνει κάποιο (ή και συνδυασμό) από αυτά τα τρία πράγματα, τότε πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που θα επωφεληθούν από αυτό.

  1. Φτιάξε το και δείξε το

Ένα πρωτότυπο αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

Ο δυνητικός πελάτης, οι επενδυτές και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες θα κατανοήσουν καλύτερα την ιδέα σας εάν μπορούν να την απεικονίσουν και να το βιώσουν. Ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να χτιστεί ένα πρωτότυπο. Δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερό, τέλειο ή ακριβό. Χρειάζεται μόνο να πάρει την ιδέα από το μυαλό σας και στα χέρια των άλλων.

Σίγουρα, μπορείτε να εξηγήσετε πόσο “νόστιμη” είναι η νέα συνταγή και η ιδέα του μπισκότου σας, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άποψη των ανθρώπων που θα το δοκιμάσουν για τον εαυτό τους.

  1. Πουλήστε το

Μόλις ολοκληρωθεί το πρωτότυπο ή ακόμα καλύτερα, μόλις έχετε μια ποσότητα ικανή να την δοκιμάσει μια ομάδα ανθρώπων, τότε σκεφτείτε έναν τρόπο να συσκευάσετε το προϊόν σας και να προσπαθήσετε να το δώσετε ή και να πουλήσετε στην αγορά.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με γλυκίσματα, δημιουργήστε μια παρτίδα και ρωτήστε το γειτονικό σας μίνι μάρκετ εάν θα ήθελε να τα πουλήσει ή να δοκιμάσετε να τα πουλήσετε  μέσω των γνωστών σας είτε ακόμα και μέσω διαδικτύου.

  1. Διορθώστε τα στραβά

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σκεφτείς την επιχείρησή σου, είναι να κατανοήσεις πώς να λύνεις τα προβλήματά της, είτε τα προκαλείς εσύ είτε αυτά έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Δεν αφορά μόνο δυσεπίλυτα προβλήματα (για αυτά σίγουρα θα χρειαστείς την βοήθεια των ειδικών). Μπορεί όμως να αφορά τις μικρές καθημερινές απογοητεύσεις, ενοχλήσεις, παρενοχλήσεις και δυσκολίες. Είναι απαραίτητο να έχει η επιχείρησή σας την οργάνωση και τις διαδικασίες, ώστε να ξεπερνιόνται άμεσα αυτές οι μικρές καθημερινές, αλλά πολύ ενοχλητικές εκπλήξεις.

Γιατί τελικά, στις επιχειρήσεις, όπως και στην ζωή μας, δεν έχει σημασία ποιος φταίει αλλά ποιος εισπράττει το αποτέλεσμα του φταιξίματος.

Έτσι, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι εστιάζοντας στον πιθανό σας πελάτη, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε, αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Γιατί, για να πετύχει η ιδέα, πρέπει να χτίσει πρώτα τους πιστούς της φίλους και να οικοδομήσει περιβάλλον εμπιστοσύνης από τους υποστηρικτές της.

Μάθετε λοιπόν πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη ζωή των πελατών σας και να είστε προετοιμασμένοι να απογειωθείτε μαζί με την ιδέα σας.

Διαβάστε ακόμη

Total Business Transformation Digital Conference

  Το μέλλον δεν έρχεται μόνο του, το μέλλον το προκαλούμε! Μετά από μια μεγάλη χρονικά περίοδο τεχνολογικών επιτευγμάτων, βλέπουμε ότι η εφαρμογή τους στην καθημερινότητα [...]
Μενού