Business Opportunities

Εδώ, μπορείτε να βρείτε επιχειρηματικές, εμπορικές, αναπτυξιακές και επενδυτικές προτάσεις τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή χώρο, καθώς και σχετική αρθρογραφία. Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.

Οι έξυπνες υγειονομικές λύσεις προσφέρουν μία ευκαιρία στην κρίση της πανδημίας

 1. Business Opportunities
 2. »
 3. Οι έξυπνες υγειονομικές λύσεις προσφέρουν μία ευκαιρία στην κρίση της πανδημίας

COVID SOLUTIONS

Η πανδημία του COVID-19 και οι νέες, επιτακτικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο η υγειονομική κρίση, οδήγησε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας να στραφούν στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων υγειονομικών λύσεων.

Πολλές από τις χώρες που διαθέτουν ήδη κάποια αναπτυγμένη βιομηχανία προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, κάνουν μεθοδικά βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας αυτής, προσπαθώντας να ενισχύσουν τις εμπορικές τους σχέσεις τους με άλλες χώρες. Ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA - Hungarian Export Promotion Agency)) που αποτελεί τον επίσημο φορέα προώθησης των ουγγρικών επιχειρήσεων, προσπαθώντας να μετριάσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συνεργασιών ελληνικών και ουγγρικών επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας.

Η Ουγγαρία ανήκει στα κορυφαία οικοσυστήματα έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υγείας. Στον κλάδο αυτόν, η χώρα έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της. Ειδικότερα στους τομείς των ιατροφαρμακευτικών τεχνολογιών και της βιοτεχνολογίας, διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία και εμπειρία που αναγνωρίζεται ευρέως από την παγκόσμια αγορά, εδώ και έναν αιώνα.

Μετά την “επέλαση” της πανδημίας COVID-19, ο HEPA υποστηρίζει ακόμη πιο σθεναρά όλες τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές που θέλουν να διερευνήσουν νέους δρόμους ανάπτυξης, μέσα από ασφαλείς συνεργασίες και ποικιλόμορφες επενδυτικές δράσεις. Γι’ αυτό παρουσιάζει και προωθεί τις καινοτόμες λύσεις υγείας που έχουν αναπτυχθεί από ουγγρικές επιχειρήσεις και στην ελληνική αγορά. Οι λύσεις αυτές απευθύνονται σε εταιρείες του κλάδου της υγείας, τόσο από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης και ιατρό-τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και από πλευράς υγιεινής δημόσιων και ιδιωτικών χώρων. Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές αναφορές σε προϊόντα και λύσεις του είδους.

COVID-19 Test και κινητή μονάδα εργαστήριου

Η κινητή μονάδα εργαστηρίου COVID-19, αποτελεί την πιο καινοτόμα ουγγρική πρόταση για την πανδημία. Έχει αναπτυχθεί από μία ταχέως εξελισσόμενη ουγγρική ιατρό-τεχνολογική εταιρεία. Η μονάδα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα φορητά κοντέινερ πλήρως εξοπλισμένα με τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό, που είναι σε θέση να επεξεργάζονται έως και 1000 δείγματα ανά ημέρα, με δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας 24/7. Η μονάδα είναι ανεξάρτητη από αστικές υποδομές και επιτρέπει ταχύτατο έλεγχο του πληθυσμού από ενδεχόμενη μόλυνση COVID-19. Αποτελεί λύση ιδανική για χώρους υψηλής συγκέντρωσης ιικού φορτίου, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα στρατόπεδα, οι σχολικές μονάδες, τα γήπεδα, τα ξενοδοχεία ή και μεμονωμένες οικιστικές περιοχές.

Η ίδια εταιρεία προσφέρει στη διεθνή αγορά αξιόπιστα και γρήγορα διαγνωστικά τεστ για COVID-19 (RT-PCR based) ενώ συνεχίζει την έρευνα και ανάπτυξη νέων ακόμη ταχύτερων τεστ ανίχνευσης του ιού.

Ειδικός νοσοκομειακός και εργαστηριακός εξοπλισμός

Με δεδομένο ότι η παγκόσμια ζήτηση για νοσοκομειακό εξοπλισμό, όπως οι αναπνευστήρες και ο ιατρό-τεχνολογικός εξοπλισμός των ΜΕΘ γενικότερα, βρίσκονται και θα παραμείνουν για καιρό ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, διάφορες ουγγρικές εταιρείες παρουσίασαν σχετικές λύσεις. Μεταξύ αυτών είναι οι φορητοί αναπνευστήρες για άμεση αναπνευστική βοήθεια, καθώς και προηγμένοι αναπνευστήρες για νοσοκομεία.

Επίσης, έχουν αναπτύξει και διαθέτουν στην αγορά νοσοκομειακά όργανα με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως η συσκευή ψηφιακής βαθμονόμησης αναπνευστήρων, ένα όργανο που χρησιμοποιείται για την ακριβή μέτρηση ροής και πίεσης του οξυγόνου, απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των αναπνευστήρων σε κάθε ΜΕΘ.

Με έμφαση στη διάγνωση αλλά και στη σωστή διαχείριση του COVID-19 στις ελληνικές υγειονομικές μονάδες, η ουγγρική βιομηχανία υγείας έχει να προτείνει μια ποικιλία από όργανα μετρήσεων που είναι κατασκευασμένα και πιστοποιημένα στην ΕΕ έτοιμα να υποστηρίξουν άμεσα και την ελληνική αγορά. Μεταξύ αυτών είναι:

 • Συσκευές ανάλυσης αίματος με την παράμετρο NLR – παράγοντας που αποκαλύπτει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων σε ασθενείς που έχουν διαγνωστεί θετικά για COVID-19.
 • Φορητές ακτινολογικές μονάδες που αποτελούν βασικό εργαλείο για την εκτίμηση των επιπλοκών των πνευμόνων που σχετίζονται με το COVID-19.
 • Εξειδικευμένοι αποστειρωτές ιατρικών αποβλήτων.
 • Εργαστηριακά όργανα τεχνητής νοημοσύνης για την πλήρη παρακολούθηση και αξιολόγηση της νεφρικής υγείας.
 • Έξυπνα οδοντιατρικά εξαρτήματα που προστατεύουν από τη μετάδοση του ιού.

Έξυπνες λύσεις υγιεινής

Πέραν των προαναφερθέντων ο HEPA κατέγραψε, κατηγοριοποίησε και παρουσιάζει όλες τις λύσεις της ουγγρικής βιομηχανίας υγείας που μπορούν να διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών υγιεινής και της ελληνικής αγοράς μέσα από συνεργασίες.

Μερικές από τις εφαρμογές αυτές που αξίζει να αναφερθούν είναι:

 • Scanner χεριών ανίχνευσης μικροβιακού φορτίου – μια λύση για τη μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων που συμβάλλει στην αποτελεσματική απολύμανσης των χεριών.
 • Συσκευή απολύμανσης αέρα, που εξασφαλίζει 99,9% προστασία από τους ιούς SARS-CoV-2.
 • Καινοτόμο φωτό-καταλυτικό σύστημα απολύμανσης μικροβιακού φορτίου για κάθε είδους επιφάνεια, που μειώνει την εξάπλωση επιδημιών, εξουδετερώνοντας τα μικρόβια.
 • Πατενταρισμένα αυτό-απολυμαντικά καλύμματα τοίχων και δαπέδων που εξαλείφουν βακτήρια και ιούς, όντας ιδανικά για επιφάνειες νοσοκομείων και χώρων υγείας.
 • Εξειδικευμένα απολυμαντικά για κάθε βιομηχανία, που εξαλείφουν μικροβιολογικούς κινδύνους.

Αλλά και προϊόντα ατομικής φροντίδας και πρόληψης, όπως:

 • Μάσκες από ειδικές μικρό-ίνες και ειδικές στολές προστασίας anti-COVID-19.
 • Συσκευές εισπνοής ξηρού άλατος που ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα.
 • Σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα

 

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 02/10/2020

 

Διαβάστε ακόμη

Total Business Transformation Digital Conference

  Το μέλλον δεν έρχεται μόνο του, το μέλλον το προκαλούμε! Μετά από μια μεγάλη χρονικά περίοδο τεχνολογικών επιτευγμάτων, βλέπουμε ότι η εφαρμογή τους στην καθημερινότητα [...]
Μενού